top of page

Huidaandoeningen

​

Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. Bij New vervult de huidtherapeut voor deze groep een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen. 

Mogelijke problemen die voortkomen uit huidaandoeningen zijn huidverkleuringen, pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps. Daarnaast kunnen mensen met de gevolgen van deze huidaandoeningen veelal met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen. 


New biedt een verscheidenheid aan huidtherapeutische behandelingen voor iedere behoefte en alle wensen, op een holistische manier. Of je nu op zoek bent naar een stevigere huid of toe bent aan een mooie glow, wij staan tot je dienst met de veiligste procedures en de nieuwste technieken uit de industrie. We werken uitsluitend met specialisten met passie voor het vak die samen met jou willen werken aan het behalen van jouw doelen. Hieronder vind je een overzicht met veelvoorkomende huidaandoeningen. Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

couperose behandeling.jpg

Couperose

Couperose is een netwerk van bloedvaten in de huid die samen een roodheid veroorzaakt. Het ontstaat doordat de vaatwandjes in de huid verslappen en de huid dunner wordt naarmate we ouder worden. De vaatjes worden hierdoor meer zichtbaar aan de oppervlakte van de huid. De roodheid kan onder invloed van verschillende factoren verergeren. Met name roken en alcohol spelen hierin een rol, maar ook overmatige uv-straling, pittig eten en temperatuurwisselingen (sauna, sporten of weersomstandigheden) kunnen bijdragen aan het verergeren van couperose. Er kan rekening gehouden met deze factoren, zodat de klachten minder snel terugkomen na het behalen van een mooi resultaat. Vaak kunnen enkele onderhoudsbehandelingen de couperose stabiel houden.

pigment behandeling_edited.jpg

Pigment en zonneschade

Een ongelijkmatige teint, hyperpigmentatie genaamd, is een onregelmatige verkleuring van de huid. De oorzaak hiervan is een overproductie van melanine, dit is het pigment dat verantwoordelijk is voor huid- en haarkleur. 

Dit zijn de belangrijkste veroorzakers van pigmentatie:

  1. Blootstelling aan de zon: wanneer de huid herhaaldelijk wordt blootgesteld aan UV-licht, treedt schade door de zon op. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken genaamd hyperpigmentatie. Donkere vlekken en een ongelijkmatige teint ontwikkelen zich als een resultaat van te veel melanine die tijdens dit beschermingsproces wordt geproduceerd.

  2. Hormonen: melasma of zwangerschapsmasker, is een vorm van hyperpigmentatie (pigmentvlekken) door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van pigmentvlekken veroorzaken.

  3. Na een ontstekingsproces: elk trauma aan de huid, of het nu een wond, uitbraak of zelfs het resultaat is van een medische procedure zoals laser ontharing, kan melanocyten beschadigden. Dit resulteert in postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH), het donker worden van de huid als gevolg van huidletsel.

  4. Vervuiling: deeltjes en gassen van luchtverontreiniging kunnen de huid binnendringen en vast komen te zitten in de diepere structuur van de huid. Dit oxideert het omliggende weefsel en leidt tot schade door vrije radicalen, wat een ontstekingsreactie veroorzaakt die resulteert in de vorming van donkere vlekken, vooral op het gezicht.

Pigmentvlekken die in het gezicht zitten kunnen dan cosmetisch erg storend zijn. Soms zitten ze pal op de neus of op de wangen waardoor iedereen in de omgeving ze kan zien. Mensen met donkere pigmentvlekken in het gezicht worden vaak ouder ingeschat dan dat ze werkelijk zijn. Hoe lichter de huidskleur hoe beter donkere pigmentvlekken te zien zullen zijn. 

Facial

Huidveroudering

Onze huid begint te verouderen op het moment dat we geboren worden, maar we zien het vaak niet als veroudering tot het moment dat het zich toont in een doffe teint, pigmentvlekken, fijne lijntjes, rimpels en een slappere huidtextuur. De oorzaken van deze zichtbare tekenen van huidveroudering zijn complex en variëren aan de hand van genen en exposoom (levensstijl + omgevingsfactoren).

Een aantal herkenbare stadia hiervan benoem ik hieronder.

Vanaf het twintigste levensjaar

beginnen de ongezonde gewoontes, schade door omgevingsfactoren en een constante blootstelling aan UV straling de structuur van de huid aan te tasten. Onze celbescherming begint te verzwakken als gevolg van schade door vrije radicalen en het natuurlijke vermogen om schade te herstellen vermindert. Daarnaast begint de celdeling en -vernieuwing te vertragen waardoor de huid minder straalt. Om voortijdige schade te beperken, is het naast het dubbel reinigen van de huid, ook op deze leeftijd al belangrijk om een hydraterende moisturizer te gebruiken met een SPF en ingrediënten die vrije radicalen neutraliseren. 


Vanaf het 40ste levensjaar lijkt de huid dunner en zijn de natuurlijke beschermende barrière lipiden minder duidelijk aanwezig. Gebrek aan hydratatie kan een belangrijk probleem worden. Afhankelijk van de hormonale balans kan er abnormale activiteit in de huid plaatsvinden die resulteert in bijvoorbeeld oneffenheden of zelfs volwassenen acne. Meer prominente tekenen van huidveroudering kunnen ook naar voren komen zoals donkere pigmentvlekken en algehele dofheid.   


Na het 50ste levensjaar wordt de barrière lipide laag aanzienlijk dunner, wat ervoor zorgt dat vocht minder goed wordt vastgehouden en resulteert in een hogere gevoeligheid en dehydratatie. Chronische stress en inflammatie zowel binnenin als buiten het lichaam zorgt ervoor dat het vermogen tot herstel van onze huid afneemt. Dit resulteert in blijvende littekens en langere hersteltijd.  De huid kan inmiddels duidelijke rimpels vertonen, naast fijne lijntjes en verkleuringen. 


Om te zorgen voor een stralende huid op elke leeftijd is het noodzakelijk om de skincare routine aan te passen aan jouw levensstijl en omgeving. Aanpassingen zijn vaak nodig om in te spelen op een verandering in klimaat, gezondheid of nieuwe huiddoelen. Een huidbehandeling bij New kan je hierbij helpen.

Beauty Treatment

Huidoneffenheden

Oneffenheden in de huid, zoals bijvoorbeeld steelwratjes, ouderdomswratjes, ruw aanvoelende, schilferende of verheven huidplekjes kunnen hinderlijk zijn of als cosmetisch storend worden ervaren. Huidoneffenheden kunnen worden verwijderd door middel van Plasmage. 

Voorbeelden zijn:

  • Firbroma (steelwratjes)

  • Verruca seborrhoica (ouderdomswratten)

  • Lentigo solaris (pigmentvlekken)

efbbeaute_brune_miroir.png

Verslapte huid

Naarmate we ouder worden, wordt de huid van je gezicht slapper en de kwaliteit van de huid gaat achteruit. De huid kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie afneemt. Daarnaast wordt de huid dunner en het onderhuidse steunweefsel verliest haar volume en stevigheid. Dit proces resulteert in hangende bovenoogleden, wallen en een slappe huid bij de kaaklijn. Omdat de huid van de hals dunner is dan die van je gezicht, veroudert deze vaak sneller. Ook kan er vet ophopen waardoor plooien ontstaan. 

​

De plasmage behandeling is een veilige, innovatieve techniek om oogleden te liften, rimpels te minimaliseren, huid te verstrakken en te egaliseren en andere huidoneffenheden weg te halen. En dat alles zonder te snijden.


Een plasma behandeling is geschikt voor de behandeling van:

  • Hangende oogleden

  • Rokerslijntjes en liplijntjes

  • Kraaienpootjes en lachlijntjes

  • Verstrakken halslijnen

  • Plooitjes voor de oren

  • Fijne lijntjes op de wangen

  • Acne en acnelittekens

  • Goedaardige moedervlekken en ouderdomsvlekken

  • Steelwratjes

  • Xanthelasma (gelige bultjes rond de ogen)

​

​

grove porien_edited.jpg

Grove poriën en acnelittekens

Grove poriën zijn poriën die gemiddeld groter zijn dan normaal en daardoor beter zichtbaar zijn. De poriën in de huid zijn de openingen van de klieren in onze huid. Dit zijn poriën die talg en vocht afscheiden (talg- en zweetklieren). Iedereen heeft poriën en bij veel mensen zijn ze redelijk fijn. In sommige gevallen zijn ze wel groter en deze grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen en soms op de kin. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, kun je je er wel aan storen.

​

Acnelittekens zijn littekens in de huid die ontstaan zijn na acne. Doordat acne vaak gepaard gaat met diepe ontstekingen kunnen er groeven en onregelmatigheden in de huid ontstaan. 

Gelukkig zijn zowel grove poriën en acnelittekens te behandelen. 

​

plasmage leiden

New 

Skin & Laser Clinic

​

​

Hondsdijk 2a, 2396 HG Koudekerk aan den Rijn

Info@newclinic.nl

​

​

​

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

©2021 door New Clinic. Met trots gemaakt met Wix.com

bottom of page